Møt foredragsholderne

Dette er foredragsholderne under Akademikernes høstkonferanse 2019: Kunnskap for grønn vekst.
02. september, 2019 – Oppdatert 17. september, 2019

Erna Solberg

Erna Solberg er statsminister og leder av partiet Høyre.

Iselin Nybø

Iselin Nybø (V) er statsråd for forskning og høyere utdanning.

Kari Sollien

Sollien er leder av hovedorganisasjonen Akademikerne, en posisjon hun har hatt siden 2016. Hun har i perioden 2013 til 2016 vært leder for Allmennlegeforeningen. Sollien har bred yrkeserfaring som fastlege og fra kommunehelse- og spesialisthelsetjenesten. Sollien er utdannet lege fra Universitet i Oslo.

Stein Lier Hansen

Stein Lier Hansen er administrerende direktør i Norsk Industri, en stilling han har hatt siden 2006. Før det var han sjef i Prosessindustriens Landsforening. Lier-Hansen var statssekretær i Miljøverndepartementet fra 2000 til 2001 i Jens Stoltenbergs første regjering. I perioden 1993-2000 ledet han Direktoratet for Naturforvaltning. Hansen er utdannet biolog fra Telemark distriktshøgskole og Norges landbrukshøyskole (nå Norges miljø- og biovitenskaplige universitet).

Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen

Sveinung Jørgensen er førsteamanuensis ved Høgskolen i Innlandet og har doktorgrad fra Karlstad Universitet. Lars Jacob Tynes Pedersen er førsteamanuensis ved Norges Handelshøyskole og har doktorgrad fra samme institusjon. De selvtitulerte bærekraftseventyrere er siviløkonomer og forskere og arbeider tett med norske og internasjonale virksomheter for å gi forskningsbaserte svar på hvordan bedrifter kan forene bærekraft og lønnsomhet i nye forretningsmodeller. Under konferansen er de både konferansierer og foredragsholdere.

Erik Sauar

Sauar er administrerende direktør i batterimaterialselskapet Cenate, styreleder i miljøstiftelsen Zero og partner og investor i Differ og Ocean Sun. I perioden 2001 til 2012 var han teknologidirektør i solselskapet REC etter å ha startet en av forløperne i 1998. Sauar har sivilingeniør- og doktorgrad i fysikalsk kjemi og mastergrad i sosialantropologi fra NTNU.

Cilia Holmes Indahl

Indahl er administrerende direktør i investeringsselskapet Nordic Impact. Hun er også med-grunnlegger av Sustainability Hub Norway og fagekspert på bærekraftige forretningsmodeller. Indahl er utdannet siviløkonom med dobbel mastergrad i internasjonal business og bærekraftig utvikling fra Norges handelshøyskole og HEC Paris.

Winnie Poon

Poon har etablert SKIE, en grønn teknologi-startup som utvikler smarte energiproduserende solgardiner. Winnie er masterstudent i bærekraftig arkitektur ved NTNU.

Pål Jahre Nilsen

Nilsen har ansvar for innovasjon i resirkuleringsselskapet Scanship og tidligere forsker i Aibel og visepresident for teknologiutvikling i Cambi Group. Han har sin doktorgrad i mekanikk fra NTNU.

Merete Nilsson

Nilsson er leder for Samfunnsviterne og juryleder for Akademikerprisen. Nilson har master i spesialpedagogikk fra NTNU.

John-Arne Røttingen

Røttingen har siden 2017 vært administrerende direktør for Norges forskningsråd. Tidligere har han vært områdedirektør for smittevern, miljø og helse ved Folkehelseinstituttet og direktør for Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten. Røttingen er utdannet lege med doktorgrad fra Universitetet i Oslo.

Sigrid Møyner Hohle

Hohle jobber som konsulent i Endrava. Hun har doktorgrad i klimapsykologi fra Simula/Universitetet i Oslo og er utdannet journalist fra OsloMet.

Tone Sofie Aglen

Aglen er politisk kommentator i VG. Tidligere har hun vært rådmann i Aglen Moskenes kommune, kommunikasjonssjef i SIVA og politisk redaktør i Adresseavisen. Hun er utdannet statsviter fra NTNU.

Arild Hermstad

Hermstad er nasjonal talsperson for De Grønne sammen med Une Bastholm. Til Stortingsvalget i 2017 var han førstekandidat for MDG i Hordaland. Før det var han leder i Fremtiden i våre hender i 15 år. Hermstad er utdannet samfunnsgeograf fra Universitetet i Bergen og har to års studier i økonomi ved Norges handelshøyskole.

Stefan Heggelund

Heggelund har vært Stortingsrepresentant for Høyre siden 2013. I første periode satt han i arbeids- og sosialkomiteen. Siden 2017 har han vært medlem av energi- og miljøkomiteen. Heggelund er tidligere kommunikasjonsrådgiver i JKL og Nordic Choice Hotels og utdannet Bachelor of Management fra Handelshøyskolen BI.