26. oktober, 2017
– Oppdatert 13. desember, 2018
Akademikerne feirer 20 år med stor jubileumskonferanse
Norge som kunnskapsnasjon trenger høyt utdannede. Det skal Erna Solberg og Jonas Gahr Støre snakke om når de åpner Akademikernes jubileumskonferanse 25. oktober.
- Alle med høy utdanning skal oppleve at vi står på for deres rettigheter, og at vi får gjennomslag for viktige saker. Det opplever jeg at vi har lykkes med disse 20 årene – og det skal vi fortsette å jobbe for, sier Akademikernes leder, Kari Sollien.
Les hele programmet og meld deg på her!
Jubileet markeres med en stor konferanse på SAS-hotellet på Holbergs plass i Oslo. Konferansen har allerede godt over 300 påmeldte.
- Vi gleder oss, og er veldig fornøyde med programmet, sier Sollien.
I tillegg til Solberg og Støre, kommer blant andre sosial entreprenør Isabelle Kristine Ringnes i Tech-Nettverket for Kvinner (TENK) for å ta for seg hvordan morgendagens teknologi kommer til å påvirke hverdagen vår. Ringnes jobber med prosjekter innen teknologi, bærekraft og likestilling, og hvordan man kan bruke teknologi til å løse verdens mest komplekse problemer.
Behovet for akademikere øker
Til konferansen kommer også konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige for å snakke om kompetanse og konkurranseutsatt næringsliv i fremtiden, mens Gjermund Grimsby fra Menon, og Rolf Røtnes i Samfunnsøkonomisk analyse skal diskutere hva akademikere har å si for vekst og verdiskapning. Møteleder Lars Molteberg Glomnes, politisk journalist i samfunnsavdelingen i Aftenposten, stiller spørsmålet: Hvor mange akademikere trenger vi egentlig i fremtiden?
Menon og Samfunnsøkonomisk analyse har ferske rapporter som viser at akademikere skaper økt produktivitet, og at behovet for akademikerne er sterkt økende i årene som kommer.
— Rapportene viser tydelig at akademikere er svært viktige for å skape vekst og velferd, og at høy utdannelse bare blir mer og mer etterspurt, sier Sollien.
Akademikerprisen deles ut
Ikke minst skal Akademikerprisen deles ut på konferansen, til en person som gjennom sin forskning og formidling har satt en viktig samfunnsutfordring på agendaen. Prisvinneren vil redegjøre for sitt arbeid.
I tillegg skal lederne i Tekna Student, Karen Ane Frøyland Skjennum, og Eivind Valestrand i Norsk medisinstudentforening, snakke om hvordan de tror arbeidslivet vil forandre seg i årene fremover.