Politisk markering foran Stortinget

Publisert 

I går var det en storstilt politisk markering på Stortinget etter at streiken i sykehus ble avsluttet av tvungen lønnsnemd tirsdag kveld. – Vi er klare for videre kamp og vi har en viktig sak å kjempe for, sa Marit Hermansen i sin appell.

Politisk markering foran Stortinget
Politisk markering foran Stortinget 12. oktober 2016

Hundrevis av akademikere og streikesympatisører hadde tatt turen til Eidsvolls plass foran Stortinget onsdag kveld. Det hele ble innledet av Østfold-lege Kristin Kornelia Utne før Sykepleiernes trommeorkester marsjerte inn på plassen til stor jubel fra de fremmøtte.

Leder av Akademikerne helse, Rune Frøyland og nestleder, Marit Hermansen hold deretter en felles appell. De var opptatt av å takke både de streikende og ikke minst alle støttespillerne fra arbeidstakersiden og fra politisk hold.

- Dette er dagen å være stolt og takknemlig. Stolt over motet og engasjementet. Takknemlig for alle dere som har stått trofaste på stand og tatt kampen for fellesskapet. Og ikke minst takknemlig for alle støtteerklæringer og det gode samholdet, sa de to streikelederne.

Det ble også holdt støtteappeller fra Janne Håkonsen fra Norsk Lokomotivmannsforbund, Roy Larsen fra LO, Torgeir Knag Fylkesnes fra SV og Bjørnar Moxnes fra Rødt.

Markeringen ble avsluttet av Christer Mjåset fra Yngre Legers Forening som ledet de fremmøtte i et rungende «vi gir oss aldri!»

Streiken er over, men kampen fortsetter!

Se bilder på Akademikernes Flickr-side.

Les også