I dag er sykehusstreiken historiens lengste

Publisert 

Streiken i sykehus har nå vart i 23 dager og er dermed historien lengste sykehusstreik. - Vi er forberedt på at dette blir langvarig, sier Rune Frøyland i Akademikerne helse.

I dag er sykehusstreiken historiens lengste

Streiken som omfatter 600 ansatte og 15 sykehus, har nå gått inn i sin 4. uke. Etter at sonderingene mellom Spekter og Akademikerne tidligere denne uken ble brutt, virker situasjonen fastlåst.

- Vi har tilbudt Spekter en løsning som både vil sikre de ansattes og sykehusenes behov for forutsigbarhet og langsiktighet. Forslaget vil også styrke samarbeidet og gjenoppbygge tillit i sykehus. Dette har Spekter takket nei til. De virker å være mer opptatt av å ri prinsipper enn å finne fornuftige løsninger for sykehusenes daglige drift, sier Frøyland.

Frøyland berømmer de streikende for en fantastisk stå på-vilje og for å ha høy moral og kampvilje.

- Våre medlemmer vet at de streiker for noe større enn seg selv. Dette dreier seg om hvordan det norske arbeidslivet skal se ut i fremtiden. En samlet fagbevegelse sier et tydelig nei til at arbeidsgiver skal tilrane seg all makt. Tillitskrisen i sykehus forverres for hver dag som går, sier han.

Streiken har nå vart lenger enn den 22 dager lange konflikten på Lovisenberg sykehus i 2008.

Fra mandag vil Akademikerne ha 595 medlemmer i streik ved 15 sykehus. Dette er leger, psykologer, ingeniører, jurister, økonomer og samfunnsvitere.

 

For ytterligere opplysninger, kontakt:

Forhandlingsleder Rune Frøyland, Akademikerne helse, mob. 450 30 522
Pressekontakt Knut E. Braaten, Legeforeningen, mob. 980 47 951
Pressekontakt Kersti Flamme Larsen, Akademikerne, mob. 951 43 760

Les også