Akademikerne helse varsler ny plassfratredelse for LHL-området

Publisert 

Akademikerne har i dag varslet plassfratredelse for ytterligere 2 medlemmer ved 2 institusjoner. Plassfratredelsen kommer i tillegg til de 7 medlemmene som ble varslet torsdag.

Akademikerne helse varsler ny plassfratredelse for LHL-området
Rune Frøyland, forhandlingsleder Akademikerne helse

Meklingen i tariffoppgjøret mellom Spekter og Akademikerne helse startet i dag tirsdag.

- Dagens varsel er en del av forberedelsene i forbindelse med meklingen og det ligger ingen dramatikk i dette. Det er pensjon som er det avgjørende stridstema. Vi ønsker å bidra til en konstruktiv mekling, sier forhandlingsleder Rune Frøyland i Akademikerne helse.

Dersom meklingen ikke fører frem, blir 7 medlemmer ved Feiring- og Glittreklinikken tatt ut i streik fra onsdag 1. februar slik Akademikerne varslet om på torsdag. Nå varsles det om at ytterligere 2 medlemmer blir tatt ut i streik fra mandag 6. februar.

– Vi vil sikre en trygg og rettferdig pensjon, som er lik for kjønnene og som varer hele livet. En omlegging av pensjonssystemet slik arbeidsgiver krever, innebærer en svakere ordning for våre medlemmer, sier Rune Frøyland.

Alle fagforeningene som er representert ved LHL står sammen om kravet om videreføring av dagens pensjonsordning, og brøt forhandlingene på dette grunnlaget.