Akademikerne: - Bryter lønnsforhandlingene i Oslo kommune

Publisert 

- Vi bryter forhandlingene fordi kommunen fortsatt ikke har lagt penger på bordet og fordi vi heller ikke er i mål i forhold til vårt krav om endringer i forhandlingssystemet. Jeg vil likevel berømme kommunen for vilje til nytenking. Forslaget om full lokal lønnsdannelse i Plan- og bygningsetaten, Undervisningsbygg og Kommuneadvokaten er et skritt i riktig retning, sier Jan Olav Birkenhagen, forhandlingsleder for Akademikerne i Oslo kommune.

Akademikerne: - Bryter lønnsforhandlingene i Oslo kommune

Birkenhagen er ikke overrasket over at det blir brudd i Oslo kommune all den tid det ble brudd i lønnsforhandlingene i staten allerede torsdag, og i kommunesektoren for øvrig på fredag. Han mener likevel at forhandlingsprosessen i Oslo har vært positiv, og ser frem til en konstruktiv mekling. 

Akademikernes medlemmer i Oslo tjener ca. 200.000 kroner mindre enn kollegene i privat sektor. Den forventede lønnsveksten for akademikere i privat sektor vil i år være på ca. 35.000,-. For å redusere lønnsgapet, krevde Akademikerne tidligere i dag en gjennomsnittlig lønnsvekst på 50.000,- for sine medlemmer i Oslo.  

Akademikerne har tidligere i oppgjøret også fremmet krav om endringer i Oslo kommunes forhandlingssystem. Hensikten er å flytte lønnsforhandlingene fra et møterom på rådhuset og ut til den enkelte bydel, etat og foretak som vet hvor skoen trykker. 

- Vi er svært positive til at kommunen har kommet med et tilbud om full lokal lønnsdannelse for våre medlemmer hos Plan- og bygningsetaten, Undervisningsbygg og Kommuneadvokaten, selv om forslaget ikke går langt nok, sier Birkenhagen. 

For mer informasjon, kontakt:
Forhandlingsleder Jan Olav Birkenhagen, mob. 952 51 984
Pressekontakt Torun Høgvold Enstad, mob. 997 24 311