Frokostseminar om akademisk arbeidskraft i kommunene

Publisert 

Det var fullt hus da KS og Akademikerne arrangerte frokostseminar om akademisk arbeidskraft i kommunene. -Dette seminaret viste med all tydelighet at akademikere vil være viktige bidragsytere til oppgaveløsningen i kommunal sektor i fremtiden, sier Jan Olav Birkenhagen, leder av Akademikerne kommune.

Frokostseminar om akademisk arbeidskraft i kommunene
Foto: Akademikerne

Seminaret ble innledet med at Anne-Cathrine Hjertaas, avdelingsdirektør for arbeidsliv og arbeidslivspolitikk i KS ønsket velkommen før hun gav ordet videre til dagens møteleder, Stein Aabø.

Hjertaas snakket om samarbeidsprosjektet mellom KS og Akademikerne som foranledning til seminaret og tilblivelsen av inspirasjonsheftet om nettopp akademisk arbeidskraft i kommunene. Les heftet her og i lenken under artikkelen.

Den første på talerstolen var Morten Fraas, spesialrådgiver i Oslo kommune. Han snakket om betydningen av hans utdannelse i sin jobb og videre om innovasjon og internasjonalisering i Oslo kommune.

Psykolog Kristin Andreassen Eide snakket om hennes rolle som rådgiver i Vestby kommune og arbeidet med barn og unge. I tillegg påpekte hun viktigheten av psykologkompetanse i kommunene, både i arbeidet direkte med barn og unge, men også på systemnivå.

Studentrepresentant fra Tekna, Sigrid Rønneberg kom med mange gode råd til kommunene om hvordan og hvorfor de skal rekruttere akademikere. Det handler om synlighet og at kommunene blir flinkere til å vise seg frem, sa hun engasjert til forsamlingen.

Svein Stølen holdt et innlegg om UiO:Livsvitenskap og den satsingen som gjøres på UiO på dette feltet. Han belyste flere sider hvor dette kunen bidra inn i kommunal sektor i fremtiden. Dette ble også fulgt opp i debatten senere, hvor UiO og KS ble enige om å finne flere felles møteplasser.

Deretter var det en engasjert Torgeir Waterhouse sin tur. Han var ikke fornøyd med de digitale læringspremissene som foregår i skolen nå til dags og mener at det å kunne IKT blir selve premisset for læring i fremtiden.

Even Bolstad snakket om rekruttering og hva kommunene bør se etter når de skal rekruttere for å løse fremtidens utfordringer og betydningen av sterke fagmiljøer.

Før debatten snakket Jan Olav Birkenhagen, leder av Akademikerne kommune om hva akademikere faktisk bidrar med i kommunene, og hvorfor det er viktig at kommunen rekrutterer akademikere i fremtiden. I tillegg oppfordret han flere akademikere til å ta en ekstra kikk på kommunen som arbeidsplass, fordi her finner man spennende arbeidsoppgaver og gode muligheter.

Til sist var det debatt mellom deltakerene hvor de ulike perspektivene ble diskutert.

Se bilder fra seminaret på Akademikernes Flickr-side. (Ekstern lenke).

Les også