Boktips fra Akademikerne

Publisert 

Akademikerne har en lang tradisjon med å gi bokgaver til innledere. Her har vi samlet et knippe romaner som dreier seg om temaet fremtid og akademikere.

Boktips fra Akademikerne

Hans Petter Blads Å leve biografisk
Denne handler om forfatteren Lukas Hørslev som i et klart øyeblikk skjønner at det hundre år inn i fremtiden skal skrives en biografi over hans liv. For at dette fremtidige vitenskapelige arbeidet skal bli bra, beslutter han å leve mer biografisk. Med dette følger en nevrotisk bekymring for hva morgendagen vil bringe.

Ida Hegazi Høyers roman Fortellingen om øde er historien om tannlegen Carlo som trekker ut alle sine tenner og forlater et trygt liv og bosetter seg på en øde øy i Stillehavet. Der dukker det blant annet opp en eksentrisk baronesse med et mannlig harem. Kampen for tilværelsen er knallhard, hva som er mest truende menneskene eller naturen er ikke godt å si.

Tsjekkiske Patrik Ouredniks Europeana
Dette er historien om det tyvende århundre i korte trekk. Den viser at egentlig har ikke noe forandret seg i Europa siden 1900. Et tankekors med tanke på fremtidsperspektivene våre.

En skikkelig provoserende fremtidsroman: Michel Houellebecqs Underkastelse er en omdiskutert fremtidsroman om en middelaldrende, frustrert akademiker i Frankrike 2022 hvor det franske presidentvalget står mellom de høyreekstreme og det Muslimske brorskap.

Juan Gabriel Vásques Lyden av ting som faller handler om en jurist som er opptatt av hemmeligheter fra fortiden, storpolitikk og muligheter for fremtiden.