Samarbeid mellom universiteter og arbeidslivet

Publisert 

Akademikerne mener at universitetene og næringslivet bør samarbeide bedre, og dette dannet grunnlaget for debatten "Universitetene og arbeidslivet - på samme lag?" som gikk av stabelen under Arendalsuka i dag.

Samarbeid mellom universiteter og arbeidslivet
Debatt under Arendalsuka 2016 - Universitetene og arbeidslivet - på samme lag?

Solsiden var som vanlig fylt til randen da Akademikerne inviterte til debatt om samarbeidet mellom universiteter og arbeidslivet. I går kunne man lese i Dagens Næringsliv hva Akademikerne mener må til for at samarbeidet skal bli bedre. Styremedlem i Akademikerne og president i Tekna, Lise Lyngsnes Randeberg, hadde to råd til universitetene. For det første handler det om å prioritere samarbeid på grunnplanet og for det andre må man satse på de brede forskningsprogrammene i EU.

Det ble umiddelbar temperatur i debatten da rektor ved UiO, Ole Petter Ottersen, fikk ordet. Han følte seg ikke truffet av kritikken og viste til at UiO hadde samarbeid med så mange som 400 bedrifter. Ottersen etterlyste også bestillerkompetanse fra næringslivet.

Ellingsen på sin side mente blant annet at man trenger tydelige mål fra ledelsen ved institusjonene og var også enig i at næringslivet må bedre sin bestillerkompetanse.

Les hele innlegget til Randeberg her.

Se bilder fra Akademikerne i Arendalsuka på Akademikernes Flickr-side.