Viktig om antibiotika

Publisert 

Helsenorge har lansert en ny kampanje mot antibiotikaresistens. – Antibiotikaresistens er en av vår tids største trusler mot folkehelsen, og jeg er glad for at det nå settes på agendaen, sier Kari Sollien, leder av Akademikerne.

Viktig om antibiotika
Skjermdump fra Helsedirektoratets informasjonsfilm om antibiotikaresistens

Antibiotika er viktige og effektive medisiner i behandling av infeksjoner som skyldes bakterier. Antibiotikaresistens innebærer at bakterier er motstandsdyktige mot antibiotika, og er i dag en av de største utfordringene innen moderne medisin. Dette kan man lese på Helsenorge.no. De har også laget flere informasjonsfilmer om resistens.

--

I forrige uke sendte Akademikerne brev til Finansdepartementet om statsbudsjettet for 2018. Der ble antibiotikaresistens løftet som et tema.

- Vi mener at Norge, både nasjonalt og internasjonalt, må styrke innsatsen mot utbredelse av antibiotikaresistente bakterier. Ett konkret tiltak er økte midler til forskning på nye legemidler, her har vi en lang vei å gå, sier Sollien.

Tidligere i høst ble Dag Berild tildelt Akademikerprisen for sin forskning på antibiotikaresistens. Også han er fornøyd med at Helsenorge og Helsedirektoratet setter dette på agendaen.

Viktig om antibiotika
Dag Berild mottar Akademikerprisen 2016 fra juryleder Curt A. Lier

 

- Innholdet i denne kampanjen er veldig bra. Jeg kunne ikke skrevet det bedre selv. Det er godt at man nå har fått øynene opp for den globale helsetrusselen som antibiotikaresistens representerer, sier Berild.