Akademikerprisen 2011

Publisert 

På konferansen Den nordiske modellen - bærekraftig i går, i dag og i morgen?, utdeles Akademikerprisen 2011 til professor i samfunnsøkonomi Kalle Moene. Prisen består bl.a. av en skulptur av Nico Widerberg.

Akademikerprisen 2011

Akademikerkonferansen vil i sin helhet fokusere på makroøkonomiske spørsmål med innledere som Kalle Moene, sentralbanksjef Øystein Olsen og professor Karen Ulltveit-Moe. I tillegg vil det bli politisk duell mellom stortingsrepresentantene Martin Kolberg og Torbjørn Røe Isaksen. 

Konferansen arrangeres på Thon Hotel Bristol, Kristian IVs gate 7, Oslo.

Konferansen er åpen for alle og deltakelse er gratis. 

Akademikerprisen er en årlig pris som skal gis til norske eller utenlandske enkeltpersoner for deres bidrag til akademisk frihet og for å støtte deres arbeid i kunnskapsformidling. Prisen har vært delt ut 3 ganger tidligere. 

Juryen for Akademikerprisen sier i sin begrunnelse for årets tildeling: ”Kalle Moene har i sin forskning vært nyskapende, grensesprengende og radikal. Han har utfordret fagmiljøet på sentrale faktorer for vekst og velferd. Faglig kvalitet og metodiske krav har alltid vært fundamentet i hans store faglige produksjon. Kalle Moene har en aktiv rolle i den offentlige debatt gjennom dagspresse, ulike medier og foredrag, hvor akademiske verdier synliggjøres på en god måte.  Hans bidrag er interessante, velformulerte og relevante. De kan være provoserende, men alltid saklige og faglig godt underbygget. Kalle Moene nyter derfor stor respekt i alle leire.”