- Akademikerprisen har gitt trygghet

Publisert 

- Akademikerprisen har gitt meg trygghet på at jeg gjør noe riktig når jeg prioriterer samfunnsrettet akademisk virksomhet – selv om slike prioriteringer stadig ikke er noen åpenbar akademisk karrierefremmer, sier Anine Kierulf. Det har nå gått ett år siden hun mottok Akademikerprisen.

- Akademikerprisen har gitt trygghet
Anine Kierulf mottar Akademikerprisen 2015

Kierulf mener at prisen har betydd mye selv om hennes daglige virke ikke har forandret seg i særlig stor grad.

- Hverdagen min er stort sett som før, men min glede ved formidling og forsøksvis konstruktive fag- og maktkritikk er nok ytterligere forsterket. Ellers har jeg jo fortsatt å gjøre mye av det samme som før. Mer av den breddeformidling og samfunnsdeltakelse jeg fikk pris for, i tillegg til forskning, undervisning og publisering, sier Kierulf.

Hun mener også at prisen har kommet til nytte og at det har blitt mye positiv oppmerksomhet gjennom året.

-Å få Akademikerprisen har gjort det lettere for meg å fortsette et allsidig samfunnsengasjement, og formentlig vanskeligere for dem som måtte mene min formidlingsiver bør dempes, å få gehør for det. Om den har bidratt til mer oppmerksomhet, er ikke så lett for meg å måle, men jeg opplever i alle fall at den som er blitt meg til del på grunn av prisen er svært positiv, sier Kierulf.

I 2016 er det Dag Berild, overlege og professor som får Akademikerprisen. Han forsker på antibiotikaresistens, som har blitt et hett debattema i høst. Kierulf ble glad da hun så hvem som fulgte henne som vinner av Akademikerprisen.

- Berild er en meget verdig vinner. Han har utrettelig forsket og ikke minst formidlet om en av vår tids aller største utfordringer. Jeg må bare få gratulere både ham og Akademikerne med denne utnevnelsen, sier Kierulf.

 

 

Les også