Akademikerne er klar for Arendalsuka!

Publisert 

Vi inviterer til debatt om fremtidens yrker, om behovet for kompetanseløft for høyt utdannede – og arbeidslivsduell mellom Høyre og Arbeiderpartiet under sommerens politiske høydepunkt på Sørlandet.

Akademikerne er klar for Arendalsuka!

For femte år på rad inviterer Arendal til politisk festival i midten av august, når organisasjoner, politikere, næringsliv og journalister inntar sørlandsbyen fra 14. til 19. august. Akademikerne kommer til å være tilstede hele uken, og arrangerer flere spennende debatter på Brasserie Solsiden på brygga. Her vil også medlemsforeningene holde mange av sine arrangementer.

- Arendalsuka er blitt en viktig politisk arena. Vi ser frem til å møte alle akademikerforeningene, politikere, samarbeidspartnere – og folk flest. Alle som er interessert i arbeidslivspolitikk er hjertelig velkomne på våre arrangementer, sier leder Kari Sollien.

En langt større satsning på å oppdatere og videreutvikle kompetansen til folk i jobb er avgjørende for å lykkes i omstillingen av Norge. I samarbeid med Econa arrangerer Akademikerne tirsdag 15. debatt om hvordan vi skal få på plass ordninger som sikrer dette. Akademikernes leder advarer politikerne mot å ta for lett på kompetansepåfyll for høyt utdannede.

- Digitalisering og rask utvikling av ny kunnskap endrer arbeidslivet i en fart ingen av å fullt ut kan se konsekvensene av. Utviklingen innebærer at kompetanse mer enn noen gang er ferskvare. Dette er politikerne nødt til å ta på alvor, sier Sollien.

Onsdag 16. møter Høyres arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie Arbeiderpartiets Dag Terje Andersen til arbeidslivsdebatt. Vi spør: Hva slags arbeidsliv får dersom det er høyre- eller venstresiden som styrer landet etter årets stortingsvalg?

- Arbeidsliv kan bli ett av de viktigste temaene i valgkampen. Dette angår de aller fleste av oss og har enorm betydning for menneskers liv. Tøffe omstillinger i arbeidslivet, midlertidig ansettelser, en økning i antallet gründere og frilansere – og trusler mot den norske samarbeidsmodellen er temaer som er viktig for oss, sier Sollien.

På Arendalsukas nest siste dag retter Akademikerne oppmerksomheten mot fremtidens kompetansebehov i arbeidslivet. Hvilke yrker trenger vi i 2030? Under debatten vil Samfunnsøkonomisk analyse presentere helt ferske tall.

- Digitalisering, det grønne skriftet og helt nye måter å jobbe på stiller nye krav til kompetanse. Har næringslivet et bevisst forhold til hva slags kompetanse de trenger for å overleve? Og hvilken plan har fremtidens politikere for at vi skal lykkes i en krevende omstilling av norsk arbeidsliv? Dette blir spennende diskusjoner, sier Sollien.

Oversikt over alle arrangementene under Arendalsuka finner du her.