God oppslutning om fremtidens forskning

Publisert 

Det var fullt både ute og inne da Abelia og Akademikerne inviterte til debatt om fremtidens forskning under Arendalsuka.

God oppslutning om fremtidens forskning

Leder i Akademikerne, Knut Aarbakke, og adm.dir i Abelia, Håkon Haugli, hadde satt standard for debatten med deres innlegg i Dagsavisen om nettopp fremtidens forskning. Her både utfordret de, og gav råd til regjeringen.

Under arrangementet på Solsiden Brasserie fikk kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, Venstres Trine Skei Grande og Arbeiderpartiets Trond Giske anledning til å kommentere og komme med deres planer for nettopp fremtidens forskning. Forskningen er ikke spisset nok, vi bruker for lite penger og det er ikke nok miljøer i verdensklasse, innledet kunnskapsministeren med å si. Akademikernes leder, Knut Aarbakke, var klar i sine utfordringer til regjeringen om at det trengs mer langsiktig satsing på forskning og større økonomiske forpiktelser både fra det offentlige og privat næringsliv.

God oppslutning om fremtidens forskning

 

Dagsavisen - Forskning for fremtiden - 12. august 2014. Artikkel av Knut Aarbakke, Akademikerne, og Håkon Haugli, Abelia.