Nyheter fra foreningene i uke 37

Publisert 

Denne uken med nyheter fra AFAG, Legeforeningen, Tannlegeforeningen, Econa, Juristforbundet, Lektorlaget, Psykologforeningen, Samfunnsøkonomene og Tekna.

Nyheter fra foreningene i uke 37

AFAG inviterer til gratis frokostseminar for arkitekter som driver egen virksomhet
Drømmer du om å starte din egen virksomhet? Har du allerede startet opp men ønsker inspirasjon til veien videre? Kom og delta på frokostseminaret som AFAG arrangerer i samarbeid med Danske Bank.

Les mer her.

 

Legeforeningen: Ny borgerlig regjering må prioritere helseLegeforeningens president gratulerer de borgerlige partiene med valgseieren og forventer en tydeligere prioritering av helse i den neste fireårs-perioden. - Nå er det avgjørende at regjeringen viser evne og vilje til å styrke den offentlige helsetjenesten, sier president Marit Hermansen.

Les mer her.

 

Tannlegeforeningen: NIOM og NRK hardt ut mot hjemmebleking
Da NRK skulle teste blekemidler i programmet Forbrukerinspektørene, ble testen avblåst etter at NIOM fant ulovlige mengder av hydrogenperoksid i to av de fem midlene som skulle brukes.

Les mer her.

 

Econa: Det nye Norge - digital transformasjon

Digital transformasjon er like mye en OU prosess som en IT prosess. Hva kjennetegner de virksomheter som vil lykkes i årene fremover?
Regjeringen uttaler at Norge skal være verdensledende på digitalisering av offentlig sektor.

Les mer her.

 

Juristforbundet: Rettssikkerhetskonferansen, Tirsdag 17. oktober 2017, Kl. 11.30-15.30, Gamle Logen, Oslo
Ytringsfrihetens kår på jobb. Domstolenes frihet til å dømme etter loven. Medienes frihet til å publisere hva de vil. Hva skjer hvis frihetene kommer i konflikt med hverandre? Dette blir noe av programmet på årets Rettssikkerhetskonferanse – med tema Frihetens rammer – frihetens pris.

Les mer her.

 

Lektorlaget: Valg 2017: - Kompetanse må høyere på dagsorden i skolepolitikken
Norsk Lektorlag har tydelige forventninger om at regjering og Storting nå spisser satsingen på kvalitet i skolen, slik at kompetanse verdsettes høyere.

Les mer her.

 

Psykologforeningen: Omsorg når foreldrene ikke bor sammen
Hva er det viktig å legge vekt på når foreldre som ikke bor sammen, skal organisere omsorgen for barn under tre år?

Les mer her.

 

Samfunnsøkonomene inviterer til høstkonferanse tirsdag 10. oktober 2017, Grand Hotel, Oslo
Fri flyt av varer og arbeidskraft: Velsignelse og forbannelse.

Les mer her.

 

Dette betyr stortingsvalget for Tekna
Stortingsvalget er avgjort: Det er fortsatt borgerlig flertall i Stortinget med 88 mot 81 representanter. Det betyr at Erna Solberg med stor sannsynlighet er statsminister også de fire neste årene. IKT-sikkerhet og etter- og videreutdanning er blant sakene Tekna vil jobbe med fremover.

Les mer her.