Akademikerne arrangerte sitt årlige Topplederseminar 26 og 27 januar

Publisert 

Tema for seminaret var valgkampen med søkelys på arbeidslivspolitikk første dag og medlemsforeningenes rolle som premissleverandører for Akademikernes arbeid på dag to.

Akademikerne arrangerte sitt årlige Topplederseminar 26 og 27 januar
Debatt med ungdomspartier

Topplederseminaret er et møtested for Akademikernes styre og medlemsforeninger. Tretten foreninger stiller med valgt og administrativ ledelse for å diskutere politikk og organisasjonsutvikling med styret.

Kommentator i VG, Frithjof Jacobsen, snakket om stortingsvalget 2017 og hva som sannsynlig blir de store sakene. Deretter var det en debatt om arbeidslivspolitikken med representanter fra AUF, KrFU, Unge Høyre, FpU, Unge Venstre og Senterungdommen. Det ble en livlig debatt, både ungdomspolitikerne imellom og med salen.

Kåre Hagen, senterleder ved Senter for velferds- og arbeidslivsforskning, var engasjert for å snakke om samfunnsutfordringer og Akademikernes rolle i å løse dem. Dette ble kommentert av Ragnhild Lied, leder i Unio.

Seminaret ble avsluttet med en debatt om medlemsforeningene som premissleverandør for Akademikernes arbeid. Hvordan jobber foreningene for å få best mulige tillitsvalgte i Akademikerfora og for å forankre synspunkter på tvers av forskjellige organer.