Blogg: Gi en sjanse - vi har alle et ansvar

Publisert 

I forrige uke startet kampanjen #giensjanse hvor partene i arbeidslivet står sammen om å få unge ut i arbeidslivet. Dette er en viktig sak som berører alle.

Blogg: Gi en sjanse - vi har alle et ansvar
Knut Aarbakke

Mange tenker kanskje at en kampanje som først og fremst har arbeidsgivere som målgruppe ikke har noe med Akademikerne å gjøre. Så hvorfor er vi med? Fordi dette er et felles ansvar for oss alle. Den første jobben er den viktigste, fordi den danner grunnlag for den fremtidige deltakelsen i arbeidslivet. Vi vet hvor vanskelig det er å komme inn etter at man har vært ute, og når det er så mange som 24 300 unge som ønsker å komme inn, er det vår felles oppgave å ta dem i mot.

Våre medlemmer er tillitsvalgte, arbeidstakere og ledere: Jeg oppfordrer alle til å ta godt i mot de unge som nå blir gitt en sjanse, og til å gi dem et godt arbeidsmiljø. Det er ingen tvil om at dette er unge som har hatt det tøft og som har utfordringer. Da er det desto viktigere at arbeidsplassen er et godt sted å være og et sted de får utfordringer, utvikling og tilhørighet.

Ann Synnøve i filmen under er bare en av mange. Se filmen og hør hennes historie. Det er flere som henne, og de trenger en sjanse. Dette er ikke bare viktig for de ungdommene som står utenfor, det er viktig for hele samfunnet. Vi har rett og slett ikke råd til å la ungdom falle utenfor. Det blir flere eldre og med tiden flere pensjonister. For at velferdsstaten skal overleve må så mange som mulig være i arbeid. Det er selve fundamentet.

 

--

www.giensjanse.no

Les også