Fredag 14. august

Arrangementer i regi av Akademikerne og medlemsforeningene.

Kl. 09.00-10.15. Dørene åpnes kl. 08.30.

Arr: Tekna
Sted: Solsiden
Frokostservering

Situasjonen i norsk olje- og gassvirksomhet

Petroleumssektoren er vår tids teknologiske lokomotiv. Hvordan kan vi skape større ringvirkninger fra sektoren enn i dag? Hva kan norsk petroleumskompetanse brukes til, utover å lete etter olje? Kan vi bruke petroleumskompetanse til å bygge fornybarsamfunnet? Tekna legger fram resultater fra fersk medlemsundersøkelse i petroleumssektoren (rapport), med politisk debatt om innholdet etterpå.

I panelet: Lise L. Randeberg, president i Tekna, Ola Elvestuen (V), Tina Bru (H), Terje Lien Aasland (Ap), Marte Gerhardsen, leder av tankesmien Agenda.

Møteleder: Aslak Bonde.

 

Kl. 12.30-13.30

Arr: Akademikerne
Sted: Solsiden

Fremtidens arbeidsmarkedspolitikk

Akademikerne inviterer til samtale om arbeidsmarkedspolitikken i Norge. Vi står foran tøffere tider og både eiere, mestere og mastere har utfordringer i vente. Hvordan takler vi dette? Hvordan ruste for fremtiden? Hvordan skal næringer møte fremtiden med hensyn til omstilling, nedbemanning og kompetanseutvikling? Hvordan øke organisasjonsgraden i Norge? Dette er noen av temaene som skal diskuteres i samtalen mellom Akademikernes leder Knut Aarbakke, forbundssekretær Jørn Eggum i Fellesforbundet og konsernsjef/styreformann Ståle Kyllingstad, IKM Gruppen.

Moderator: Stein Aabø, journalist og kommentator.

 

Kl. 14.00-15.30

Arr: Juristforbundet og Juridisk rådgivning for kvinner (JURK)
Sted: Solsiden

Et likestilt arbeidsliv? Mannen har forkjørsrett og kvinner vikeplikt i karrieren – hvorfor er det slik?

Forskning viser at høyt utdannede jenter velger å ta hovedansvar for barna. I boka «Kjønnsdeling og etniske skillelinjer på arbeidsmarkedet» har forsker Sigtona Halrynjo ved Institutt for samfunnsforskning spurt 3064 yrkesaktive kvinner om karrierevalg. Konklusjonene er deprimerende og kommenteres på følgende måte: «Faen ta dere, juristdamer! Hva skal til å få et mer likestilt arbeidsliv?»

Debattanter: Fylkesmann Ann-Kristin Olsen, forsker ved ISF Sigtona Halrynjo, likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik og fra finanskomiteen på Stortinget kommer Heidi Nordby Lunde (H).

Debattleder: Aslak Bonde.

 

Kl. 18.00-19.00

Arr: Tekna
Sted: Solsiden

Verdens beste universiteter – med middelmådige studenter?

Hvordan får vi verdens beste universiteter, når så mange studenter slutter underveis? Er det fordi studentene er for dårlig forberedt fra videregående? Er det studiefinansieringen som tvinger dem til å jobbe samtidig med studiene? Eller er det finansieringsmodellen som tvinger institusjonene til å ta inn flere studenter enn de kan håndtere?

I panelet: Lise L. Randeberg, president i Tekna, Ole Petter Ottersen, rektor ved UiO, Therese Eia Lerøen, leder i NSO, Kristin Vinje, (H), medlem av kirke-, utdannings- og forskningskomiteen og Kari E. Kaski, partisekretær i SV.  

Møteleder: Aslak Bonde.

 

Kl. 21.00-23.00

Arr: Tekna
Sted: Solsiden

Tekna-konsert: Hilde Dahl trio

Gratis adgang. God stemning.